printscreen

Košarkaške legende Šekil O’Nil i Čarls Barkli prokomentarisali su situaciju nastalu nakon sukoba Nikole Jokića i Markifa Morisa, te iznijeli stavove o toj situaciju. 

Srpski košarkaš Nikola Jokić kažnjen je jednom utakmicom suspenzijom i novčanom kaznom od 210 hiljada i 417 američkih dolara zbog fizičkog obračuna sa Markifom Morisom u toku utakmice između Nagetsa i Hita. 

Šekil O’Nil i Čarls Barkli prokomentarisali su tu situaciju, a obojica su zauzeli stav da Jokić nije jedini krivac, te većinu krivice prebacili na Morisa. 

“Sviđa mi se kako je postupio Jokić. Zaslužio je meč suspenzije jer su takva pravila, ali je isto zaslužio i Moris. Znači, obojica” – započeo je O’Nil, pa rekao kako je on doživio rekaciju Morisa:

“Ovo je osveta. Nemojte da okrećete leđa i pravite se ludi poslije udarca. Kada ste centar i neko od nižih košarkaša vas udari, morate da reagujete. Lično, nemam problem sa Jokićevim potezom”.

Sličan stav iznio je i Barkli: 

“Ne može samo Jokić da bude suspendovan. Nije pravedno. Jokić neće dobiti platu za taj meč, a igrač koji je sve počeo je dobio blagu kaznu. Obojica su morala da dobiju suspenziju. Odgovor mora da uslijedi. Moris je kriv. Slušam budale kako napadaju Jokića, ali ljudi moraju da budu svjesni da ako udariš ne smiješ da okrećeš leđa. Svakako dolaze po tebe”.

Sukob se nastavio i na društvenim mrežama gdje su se uključila i braća košarkaša. Prvo je Markus Moris obećao da neće ostati na ovome, na šta su reagovala i braća Jokić, koji su upozorili Markusa da je bolje da ostane tako.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime