foto: nfsbih.ba

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je da je podignuta optužnica protiv Vladimira Dominkovića, Ilije Živkovića i Kenana Bajraktarevića za kriminal, primanje mita ili drugih oblika koristi radi namještanja fudbalskih utakmica.

U predmetu kodnog naziva “VAR” optuženi su Vladimir Dominković u svojstvu odgovorne osobe Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i predsjednika Povjerenika za sudije i suđenje Saveza, Ilija Živković fudbalski sudija A liste Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u sezoni 2019/20 i Kenan Bajraktarević takođe fudbalski sudija.

Navodi se da je Dominković, kao ovlaštena osoba odredio sudijski dvojac za sudije u utakmicama Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, nakon čega su od uprava i predstavnika klubova tražili i prihvatili mito u iznosu od tri do sedam hiljada konvertibilnih maraka po utakmici, kako bi uticali na ishod meča.

Optuženima, ukoliko se ovo ispostavi kao istina prijeti zabrana obavljanja bilo kakvih poziva ili dužnosti u Fudbalskom savezu u trajanju od najmanje pet godina.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime