Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba
, Osim: “Mladost DK je zasluženo pobijedila”
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Mladost DK je napravila najveće iznenađenje dosadašnjeg toka sezone pobjedom od 1:0 protiv Željezničara na Grbavici. Nakon meča, Amar Osim je na pres konferenciji pričao o dešavanjima na utakmici.

U uvodnom izlaganju, šef struke Željezničara je rekao:

“Igrali smo protiv ekipe koja se držala plana igre koji je jedini moguć u trenutnim okolnostima. Prilično pametno i organizovano, gdje ni u jednom trenutku se nisu rasulili ili izgubili formaciju. Gol im je pomogao da se toga još više pridržavaju. Gol koji je došao kao posljedica individualnog kvaliteta jednog igrača (Nedima Hadžića) kojeg mi nismo čitavu utakmicu mogli pod kontrolu staviti. Ne samo zbog gola, on nam je ukrao 15 minuta igre danas. Znao je kad da iznudi faul i ukrade vrijeme. Dobili smo dva žuta kartona na njemu i čitav naš ritam napadački je sasjekao. Kad god bi dobio loptu, on bi je sačuvao”.

Amar Osim je pohvalio rivala i istakao da je pobjeda zaslužena.

“Nedostajalo nam je nekoliko igrača koji imaju svoje kvalitete. Šanse koje smo imali treba zaboraviti… Bilo je dovoljno situacija da postignemo gol i okrenemo utakmicu u svom pravcu. Meni preostaje da čestitam Mladostu i njihovom treneru i svim igračima. Čim pobjediš, a da ti niko nije pomogao, sudija ili neke druge okolnosti, zasluženo je. Držali su se plana, dali jedan super lijep gol, odbranili su se kada su trebali da se odbrane… Imali su sreće kada je trebalo da imaju sreće, ali to nije zabranjeno”.

Na pitanje novinara da li je Željezničar olako shvatio današnjeg rivala, Osim kaže:

“Ne bih ja sveo utakmicu na potcjenjivanje protivnika. Nismo dobro riješili neke stvari. Očigledno smo se čitavu utakmicu patili sa jednim igračem, pa onda dođu i ostali koji znaju, a mogu se odmoriti. To nije stvar olakog shvatanja, jednostavno nismo mogli da riješimo situaciju sa Hadžićem”.

Za kraj, Osim je poručio:

“Danas se od početka vidjelo da nešto nije kako treba. Ponavljam, gol koji su oni dali im je dao dodatnu snagu, a nas dodatno usporio. Odmah se vidjelo koji od igrača u datim trenucima se mogu nositi sa pritiskom, a koji ne mogu. Lako je igrati kada sve igre, ali u situacijama kada ne ide, treba se stisnuti. Mi smo danas vidjeli da tu ima dosta posla kod nekih igrača još da se radi”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime