Foto: FKZ.ba
, Osim pred gostovanje Slobodi: “Moraćemo se nečemu novom prilagoditi”
Foto: FKZ.ba

Željezničar će u subotu gostovati Slobodi u okviru 4. kola Premijer lige BiH, a “Plavi” namjeravaju da nastave niz pobjeda i zadrže prvo mjesto na tabeli nacionalnog šampionata.

Pred put u Tuzlu, medijima se obratio šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim:

“Svaka utakmica ima neku svoju posebnu priču, pa tako i ova. Do sada smo imali tri utakmice sa kompletno tri različita konteksta, sve tri smo srećom ili znanjem uspješno apsolvirali, a Sloboda će biti četvrta priča. Zbog protivnika, terena i situacije na tabeli, mi ćemo se morati još nečemu novom prilagoditi. Znamo šta nas očekuje i na terenu i kad je psihološki kontekst u pitanju. Igramo treću utakmicu u 7-8 dana, iako to nije neki naročit fizički napor, treba se svaki put psihički koncentrisati i privikavati na nove uslove.

Igramo protiv motivisane ekipe koja je pobijedila u prošlom kolu, a ne pobjeđuju baš često. Ovo im je drugi put da su pobijedili u zadnjih 6-7 mjeseci i dobili su na samopouzdanje. Nalaze se sada u komotnijoj situaciji i mogu igrati sa manje pritiska. Bez obzira što nema publike, igraju na svom terenu na koji su se privikli. Vidjećemo kako ćemo se mi prilagoditi na tu situaciju. Biće prilično mirni zbog situacije proistekle nakon pobjede protiv Mladosti. Vidjećemo možemo li izaći na kraj sa takvim protivnikom onako kako mi želimo”.

Na pitanje kako se ekipa snalazi u ovoj neobičnoj situaciji bez publike, Osim je rekao:

“Ne snalazimo se previše loše. Igrači su prilično koncentrisani bez obzira što je sve čudno, da ne kažem neku drugu riječ, uspijevaju da se fokusiraju na ono što ih na terenu čeka. Svoje zadatke prilično jasno izvršavaju i nadamo se da će ta faza potrajati. Šteta bi bilo nakon ovako rezultatski finog starta da sada to pokvarimo zbog slabijeg pristupa ili pada koncentracije i želje. Ako treba ovaj niz pobjeda da se prekine, volio bih da se prekine jer je protivnik bio bolji, a ne zbog toga što smo mi slabiji pristup imali”.

5 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime