Osmanhodžić: "Bili smo pod pritiskom da dobijemo utakmicu, igračima mogu samo čestitati"

Trener Tuzla sitija, Adnan Osmanhodžić, prokomentarisao je veliku pobjedu protiv Sloge Meridian u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone.

Tuzla siti je slavio sa 3:0, a Adnan Osmanhodžić bio je zadovoljan onim što su danas pružili njegovi igrači.

“Odličan završetak jeseni, ali sezona je bila jako teška. Bili smo po pritiskom da dobijemo ovu utakmicu. Rekao sam da je Sloga zasluženo tamo gdje jeste, da to nije baš onako kako pišu novine da slabije igraju u gostima. To je njihov bauk i mislim da su odlično vođeni od strane Vlade Jagodića. Nama ova pobjeda mnogo znači i mojim igračima mogu samo čestitati. Mislim da smo imali 11 blokova samo na centaršuteve, a o šutevima da ne govorim” – rekao je Osmanhodžić nakon pobjede, pa dodao:

“Čvrsti smo u defanzivnom bloku i stvaramo dosta šansi. Rekao sam da moramo nešto promijeniti nakon Sarajeva. Igramo bez špica, ali eto koristimo brze igrače za tranziciju i imamo dovoljno znalaca koji individualnim kvalitetom mogu napraviti razliku”.

Tuzla siti je time došla do vrlo važnih bodova u borbi za opstanak. Sada imaju 19 bodova i nalaze se na osmoj poziciji domaćeg šampionata.

Postavi odgovor