Foto: OKK Čelik/Facebook

Josip Pandža, trener Čelika, na svom “Facebook” profilu se oglasio povodom odluke Upravnog odbora ovog kluba da predstojeće sezone ne igra u Ligi BiH.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Ponosan sam na sve urađeno u dosadašnjem periodu u Čeliku. Od solidnog drugoligaša, za 16 mjeseci saradnje postali smo važan dio najjače košarkaške Lige BiH, plasiravši se u Ligu 6. U odnosu na skroman budžet prošle sezone, ove smo napravili restrikcije na budžet za plate igrača od 30%. Ukinuli smo hranu za igrače. Veći dio igrača od prošle sezone nismo mogli zadržati zbog nedostatka finansijskih sredstava. Na put idemo autima ili kombijima koje voze igrači i treneri.

Sve radimo domaćinski, da uštedimo na svakom koraku kako bi klub opstao. Na finansijska kašnjenja igrači ne prave nikakav pritisak jer znaju da predsjednik Goran Bulajić, te sekretarica Merima Beba rade vrhunski posao da bi Zenica imala košarku u vrhu BiH. Ponosan sam na svoje saradnike Bojana Stevanovića i fizioterapeuta Jasmina Sivru koji sjajno obavljaju posao u teškim finansijskim vremenima za košarku, a posebno sam ponosan na igrače koji imaju toleranciju i razumijevanje na finansijsku situaciju kluba, dok na terenu izgledaju savršeno, i u ponašanju, i u igri.

Vrhunski su profesionalci. Nadam se da će naredni dani donijeti promjenu odluke, pomoć dobrih ljudi ovom zdravom kolektivu te finansijsku konsolidaciju kluba. U svakom drugom slučaju, moji igrači i ja smo na ulici, a Čelik tamo gdje nikako ne pripada, u dugovima i najnižem mogućem košarkaškom rangu”.

Ova odluka je došla kao “grom iz vedra neba”, jer su crno-crveni već krenuli sa pripremama i priveli kraju kompletiranje igračkog kadra za predstojeću takmičarsku godinu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime