Foto: GettyImages

Dani Pareho potpisao četvorogodišnji ugovor sa Viljarealom.

, Pareho u suzama napustio Valensiju
Foto: GettyImages

Koliko nekada profesionalni sport može biti surov, možemo da vidimo i na najnovijem primjeru koji nam dolazi iz španske Primere. Naime, Dani Pareho morao je da napusti “Mestalju” i to ni manje ni više kao kapiten. Da stvar bude gora, za transfer nije obavješten on lično, već mu je sve saopšteno preko njegovog agenta.

Zbog cijele situacije oko Koronavirusa, nije mogao da se oprosti od navijača kako doliku, pa je to uradio preko video linka iz svoje kuće. Iskusni Pareho ipak se nije mogao suzdržati suza, što dovoljno govori o tome koliko mu zaista dres “Šišmiša” znači.

“Ovaj klub je moj život i želio sam u njemu završiti karijeru, ali nisu mi dali. Uvijek sam govorio da u Valenciji imam dvije kuće, jednu u kojoj živim, a druga je “Mestalla”. Sada sam ostao bez jednog doma”, započeo je Pareho.

“Pokušao sam sinu Daniju objasniti da ću sada igrati za drugi klub i da više neću nositi dres Valensije, ali on me ne razumije. Kako bi i shvatio kada on kao i ja zna samo za Valensiju. Pitao me “Ali tata zašto odlazimo, oduvijek smo tu?” “Tako ti je to u svijetu fudbala.”, rekao je vidno povrijedjeni Dani Pareho.

Nakon devet godina i 343 nastupa u Valenciji, uprava je Daniju Parehu doslovce zatvorila vrata. Kao kapiten predvodio je Valensiju do Kupa Kralja 2019. godine, inače jedinog trofeja osvojenog još od davne 2008. godine.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime