Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

U okviru sedmog kola Lige BiH u košarci, Borac je ubjedljivo poražen od Čapljine rezultatom 95:68. Peđa Lončar, košarkaš Banjalučana, za MeridianSport je komentarisao ovaj meč, a osvrnuo se i na naredne izazove svoje ekipe.

Borac je u prvoj četvrtini postigao samo osam poena i Čapljina je imala +17 (25:8) već poslije prvih deset minuta igre. Do kraja utakmice, ova razlika je samo dodatno povećavana, a Lončar ističe da je najveći razlog lošije igre njegovog tima neuigranost.

“Puno se opravdanja može naći, neko može reći da je bio dug put, neko da je umor zbog gustog rasporeda, ali mislim da je glavni razlog neuigranost naše ekipe (podatak od ukupno 11 asistencija i 17 izgubljenih lopti dovoljno govori o tome), te naravno velika uigranost ekipe Čapljine, kojima još jednom čestitam na odlično odigranoj utakmici” – rekao je košarkaš Banjalučana, a zatim se osvrnuo na utakmicu protiv Bosne u nedjelju:

“Moramo se odmah okrenuti idućoj utakmici, pokušati zaboraviti prethodnu i potruditi se koliko možemo da damo sve od sebe, pa da uzmemo bodove na gostujućem terenu za vikend, protiv ekipe Bosne iz Sarajeva”.

Lončar je govorio i o potencijalnim dometima svog tima do kraja sezone, a istakao je da to što uvijek nisu kompletni nije opravdanje za nešto slabije rezultate.

“I to je tip opravdanja, na svakoj poziciji imamo po dva igrača koji sigurno mogu igrati Ligu BiH. Posljednju utakmicu samo Božo Đumić nije bio u protokolu, čiji nedostatak ipak jesmo osjetili u reketu, u smislu čvrstine. Trener je najavljivao u prve četiri ekipe da ćemo biti, vidjećemo šta nas očekuje” – završio je bek Borca.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime