Printscreen

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Pele, oprostio se emotivnom porukom od nedavno preminulog Dijega Armanda Maradone, još jednog majstora najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Dijego Armando Maradona preminuo je u Argentini prije osam dana od posljedica srčanog udara, a fudbalski svijet još uvijek se oprašta od fudbalskog “mađioničara“.

Na “Instagram” profilu od njega se emotivnom porukom oprostio i brazilski legendarni golgeter Pele:

“Mnogo ljudi voljelo je da nas upoređuju. Ti si bio genijalac koji je obilježio svijet. Mađioničar sa loptom u nogama. Prava legenda. Ali iznad svega toga, za mene, ti si bio i uvijek ćeš biti veliki prijatelj sa još većim srcem. Danas, znam da bi svijet bio mnogo bolji da nas mogu upoređivati manje, a diviti se više. Zato želim da kažem da si ti neuporediv. Tvoj put obilježila je iskrenost, i u tvojoj jedinstvenosti ti si nas sve naučio da moramo voliti i da govorimo ‘Volim te’ mnogo češće. Tvoj brz odlazak nije mi dozvolio da ti kažem to, zato ću samo napisati: Volim te Dijego”.

Mnogo velikih imena se već oprostilo od Maradone, ali je još uvijek teško prihvatiti činjenicu da Argentinac više nije sa nama.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime