Foto: Juan Medina/Reuters Photo

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez pričao je za “El Chiringuito” da oni sa Superligom žele spasiti fudbal, te da neće biti ona zatvorena, kao i da neće biti suspenzija za igrače koji je budu igrali. 

On je istakao da su izgubili dosta novca u prethodnom periodu i da će im ovo novo takmičenje omogućiti da se finansijski spase klubovi.

Mnogi važni klubovi u Španiji, Italiji i Velikoj Britaniji žele pronaći soluciju za trenutno lošu finansijsku situaciju. Jedini način je igrati više takmičarskih utakmica i umjesto da igraju Ligu šampiona, Superliga će pomoći ekipama da vrate izgubljenu zaradu. Ovdje je Real Madrid izgubio puno novca i prolazimo kroz veoma lošu situaciju. Ovdje nema profita, a novo takmičenje će finansijski spasiti klubove” – kazao je on.

Perez je istakao da će liga imati 20 ekipa, a pet mjesta će biti slobodno, te da UEFA ne razumije da oni žele spasiti fudbal.

Fudbal mora evoluirati kao sve u životu, jer gubi interes i TV prava. Ovo će biti kao piramida, mi veliki klubovi ćemo imati novca i investiraćemo u kupovinu igrača. Ako veliki klubovi nemaju novca, cijeli sistem će pasti sa Ligom šampiona. Superliga neće biti zatvorena liga, već ko god osvoji pet dostupnih mjesta moći će igrati s ostalim najboljim timovima svijeta” – izjavio je on i dodao:

Pričali smo s UEFA oko pet dostupnih mjesta, ali oni ne shvataju da mi želimo spasiti fudbal. Ne brinite neće biti nikakvih sankcija i UEFA neće zabraniti igračima da igraju za reprezentaciju, kao što ni klubovi neće biti izbačeni iz domaćih prvenstava“.

On je spomenuo da ukoliko Bajern Minhen i Pari Sen Žermen odbiju učešće, liga neće biti ukinuta, već im je cilj da pronađu još tri ekipe za stalnih 15. Dotakao se i mlađe publike koja smatra da su utakmice preduge, Perez kaže da je tako jer nisu zanimljive i možda skrate trajanje utakmice.

5 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime