foto: HŠK Zrinjski Mostar/Facebook

Legendarni kapiten Zrinjskog Pero Stojkić odlučio je da prekine profesionalnu karijeru u svojoj 34. godini, objavio je mostarski klub na svom “Fejsbuk” profilu.

Pero Stojkić debitao je za prvi tim Zrinjskog u aprilu 2005. godine, a danas kada se povlači iz fudbala iza svog imena ima 257 nastupa i rekordnih pet titula šampiona.

Dugo sam razmišljao i na kraju odlučio da je nakon više od petnaest godina profesionalnog igranja došlo vrijeme za oproštaj. Istina, moram priznati da mi je jako čudno stajati pored terena i gledati dojučerašnje saigrače na treningu, ali iako je igračka karijera sada gotova, ljubav prema fudbalu nikada neće prestati i zbog toga sam neizmjerno zahvalan Zrinjskom što mi je omogućio da ova prekrasna igra i dalje bude moja svakodnevica” – rekao je po završetku igračke karijere Pero Stojkić za zvanični sajt kluba i nastavio:

Veliko hvala svima koje sam upoznao na ovom putu, saigračima i trenerima posebno, jer smo uvijek zajedno dijelili dobro i loše, a najveća zahvala ide porodici i navijačima koji su mi uvijek bila velika podrška. Kada sam počeo trenirati u Zrinjskom sanjao sam debi za prvu ekipu, a karijeru završavam kao rekorder po broju nastupa i naslova prvaka. To me čini izuzetno ponosnim”.

Sada već bivši fudbaler ipak neće napustiti Mostar i “Plemiće“, jer će u narednom periodu obavljati funkciju tim menadžera prvog tima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime