Foto: FIBA

Selektor Srbije Svetislav Pešić potvrdio je da košarkaši Partizana, Alen Smailagić i Uroš Trifunović, neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

Srbija u srijedu dočekuje Portoriko u “Areni“, u trećoj zvaničnoj, a ukupno petoj pripremnoj utakmici za Mundobasket. Uoči ovog meča, selektor Srbije, Svetislav Pešić, pričao je o zdravstvenom stanju u timu, istakavši situaciju sa Alenom Smailagićem i Urošem Trifunovićem.

“Sada smo dosta dobro. Priključio se Stefan Jović, njegovo znanje i iskustvo sigurno mnogo znače ovom mladom timu. Donosi nam sigurnost. Njega čekamo da dođe u fizičku spremu koja je potrebna za turnir kao što je Svjetsko prvenstvo. Momci su dobri, imamo sreću da imamo dobar medicinski staf, da imamo dovoljno medicinske pomoći. To je za sada sve u redu, ali da kažemo da nas zaobiđu povrede i onda je manje-više sve u našim rukama. Kao što se zna, neki igrače nije zaobišla nesreća sa povredama. Jaramaz je morao ranije da završi svoju ulogu u ekipi. Na Smailagića na žalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspuio je da se spasi, ali je zgubio 6-7 kilograma i nije uopšte bio u treningu. Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu” – rekao je Pešić.

Podsjetimo, Srbija protiv Portorika igra u srijedu od 19 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime