Foto: © 2016 Pedja Milosavljevic

Futsal takmičenja Republike Srpske trebala bi uskoro da počnu. Lige su formirane, a ove godine će se igrati dvije Prve lige, te tri Druge lige RS. Uz početak takmičenja, izabrana je i nova Komisija za futsal u sklopu FSRS.

Osnovano je nekoliko novih klubova, pa će tako na drugoligšakom “Zapadu” debitantski nastup imati KMF Kneževo i UKMF Student, na “Istoku” će to biti KMF Kalinovik, dok će na “Centru” to biti definitivno KMF Radnik, s obzirom na to da je ovo i jedina liga koja još uvijek nema raspored onda će se sačekati da se vidi hoće li će još neko igrati.

Ono što je takođe još prošlo u tišini, jeste nova Komisija za futsal FSRS. Protekla komisija nije odradila mnogo toga za futsal. Nisu se oni nažalost mnogo ni pitali, osim što su starom rukovodstvu FSRS bili samo formalni potpisnici odluka, te su često ulazili u sukobe sa klubovima. Sve je to na kraju kuliminiralo sada već čuvenim bojkotom ekipa, pa i oduzimanjem bodova.

Predsjednik nove komsije je Nemanja Jovičić, dobro poznato ime futsala. Nekadašnji reprezentativac BiH i član nekadašnjeg KMF Banja Luka koji je u sezonama 2005/06 i 06/07 bio prvak Republike Srpske, te trećeplasirani u BiH, dok su u Kupu BiH dva puta igrali polufinale.

Pored njega, u komisiji za futsal je i Trebinjac, Mitar Vukanović, čovjek čije se ime veže za uspjehe trebinjskog Leotara, bivši reprezentativac BiH, član stručnog štaba reprezentacije BiH, učesnik Lige šampiona sa Leotarom, višestruki prvak Republike Srpske i BiH. Osim njih dvojice, član komisije je i Igor Šarić, dugogodišnji futsal radnik iz Prnjavora i trener KMF Obilić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime