Foto: NFS BiH

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev donirao je 10 hiljada KM za oboljele građane BiH kojima je potrebna novčana pomoć za liječenje.

Ivajlo Petev je donaciju od 10 hiljada KM danas uplatio u Fond za liječenje ”Sportisti za život” humanitarne organizacije ”Pomozi.ba”.

”Od prvog dana svog dolaska u Bosnu i Hercegovinu znao sam da sam na pravom mjestu. U svom životu sam prošao mnogo dobrih i loših stvari i najmanje što mogu uraditi jeste odužiti se na ovaj način. Došao sam u BiH bez da se mnogo toga znalo o meni. Ne profesionalno, već malo o tome kakav sam čovjek, a svi se mi u životu trudimo da budemo dobri ljudi. To nam svima, uprkos razlikama, treba biti prioritet. Kroz razgovore sa igračima, sa mnogim ljudima iz svog okruženja, shvatio sam koliko se teško živi u BiH i koliko je pomoći potrebno ljudima, za hranu, za liječenje, za svakodnevne stvari, koje ljudima nedostaju” – navodi selektor fudbaleske reprezentacije BiH.

Dodaje da je srećan što uz sebe ima ljude i igrače koji su puni empatije i koji vole da pomažu, jer smatraju to na neki način i svojom obavezom.

”Svojom dobrotom inspirisali su i mene i želio sam da im se pridružim u misiji pomaganja građanima BiH. U to ime sam odlučio finansijski podržati Fond za liječenje ‘Sportisti za život’, kojeg su osnovali moj kapiten Edin Džeko i Mirza Teletović i na taj način pomoći u liječenju oboljelih građana BiH. Kao što vi kažete: ‘Imamo samo ono što damo’ i ako uspijemo spasiti barem jedan život, spasili smo cijeli svijet. To su naše zajedničke pobjede” – poručuio je on.

Organizacija ”Pomozi.ba” se zahvalila selektoru ”Zmajeva” i poželila mu mnogo sreće u utakmicama koje dolaze, a podsjećamo da našu reprezentaciju krajem marta očekuju prijateljski mečevi protiv Gruzije i Luksemburga.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime