foto: Printscreen

Nakon neriješenog rezultata Finske i Bosne i Hercegovine selektor “Zmajeva” Ivajlo Petev istakao je karakter igrača koji su se vratili iz zaostatka.

“Osmijeha nije bilo poslije utakmice. Već je prošlo. Imali smo više šansi od protivnika. Ipak je otvaranje kvalifikacija, imali smo tri četiri velike šanse koje nismo iskoristili da povedemo 1:0. Po meni smo kao mala djeca dali priliku da Finska preokrene utakmicu. Na kraju smo pokazali karakter i to je jedan bod, nažalost” – rekao je Ivajlo Petev, te dodao:

“I prvi i drugi gol mi smetaju. Posebni drugi. Pogriješili smo tri puta. Naravno to su činjenice, on je zabio. Sve je to prošlost moramo analizirati da vidimo šta moramo ispraviti jer imamo za tri dana drugu utakmicu. Prva utakmica je uvijek nezgodna. Meni je žao, moramo analizirati naše greške, da poboljšamo neke stvari i budemo još jači“.

Na konstataciju novinara da je mogao ranije reagovati sa izmjenama, selektor Bosne i Hercegovine je odgovorio:

“To je tvoje mišljenje. Ja mislim je Kolašinac igrao malo, i Demirović, ali ovo je prva utakmica na kojoj on igra i način na koji je došao je samo za aplauz”.

Bosna i Hercegovina 31. marta na “Grbavici” dočekuje Francusku.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime