Petev
MeridianSportBH

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev obratio se javnosti pred utakmice sa Finskom i Ukrajinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine su dvije ključne utakmice za plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Protivnici “Zmajevima” na “Bilinom polju” u Zenici biće reprezentacije Finske i Ukrajine.

Dvije utakmice najavio je selektor Ivajlo Petev, koji je kao i do sada isticao to da su njegovi igrači u prvom planu. 

“Naša budućnost je u našim rukama. Moramo se dobro pripremiti za prvu utakmicu protiv Finske i uzeti tri boda. Moramo izgledati bolje od Finaca. Znamo dobre i loše strane njihovog tima. Neće biti lako, ali imamo snage i kvaliteta da pobijedimo” – rekao je Petev. 

Edin Džeko doživio je povredu na jučerašnjoj utakmici između Intera i Milana, a selektor je govorio i o njemu:

“Znate i sami. On puno znači. To je naš kapiten. Ja se nadam da ćemo dobiti za par sati neke pozitivnije vijesti i da će on biti na raspolaganju”. 

Posljednjih dana u Bosni i Hercegovini su velike kišne padavine uzrokovale mnoge probleme, a Petev je govorio i o potencijalnom odigravanju utakmice u otežanim uslovima:

“I za nas i za njih situacija je takva kakva jeste. Nećemo tražiti alibije. Ja se nadam da će biti dobro vrijeme, igra se u 15, neće biti puno hladnije. Dovoljno nam je ovo do utakmice da se dobro pripremimo. Nikada nismo imali toliko vremena za pripremu, do sada smo uvijek imali dva dana”.

Petev, (VIDEO) Petev: “Nećemo tražiti alibije, idemo pobijediti”
NFSBiH

Selektor “Zmajeva” odgovorio je i na pitanje koja je utakmica od dvije predstojeće važnija:

“Naravno sa Finskom. To je prva utakmica. Opet kažem, moramo se pripremiti, poslije toga ide Ukrajina. Bili su na Evropskom prvenstvu, moramo to poštovati, ali sve zavisi o nama. Uvijek sam brinuo o tome kako ćemo mi odigrati, sve zavisi od nas”.

“Bilino polje” je već skoro pa rasprodano za dva predstojeća meča, Petev očekuje veliki vjetar u leđa od strane navijača:

“Puno će nam značiti. Vi znate to bolje od mene, ja to nisam doživio. Puno će nam značiti, svi su nam do sada pokazali veliku podršku, protiv Kazahstana je bilo 50 odsto, a ja se nadam da će sada biti puni kapacitet”.

U subotu će Bosna i Hercegovina od 15h ugostiti Finsku, a tri dana poslije biće odigrana utakmica sa Ukrajinom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime