Foto: MeridianSportBH

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev rekao je na konferenciji za novinare prije meča sa Kazahstanom da sve zavisi od njih i da će ići na pobjedu kako bi osvojili prva tri boda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

Tim Bosne i Hercegovine je u prethodnom kolu remizirao sa Francuskom 1:1, a Petev je rekao da moraju biti strpljivi i pametni i da iskoriste svaku priliku koja im se ukaže. 

Moramo ući u utakmicu spremni sa više od 100 odsto. To je jedna čvrsta i agresivna ekipa i naš pristup je jako bitan, da odigram dobru utakmicu i idemo na tri boda. Meč traje 90 minuta i moramo biti strpljivi i pametni, da iskoristimo svaku situaciju koju budemo imali i ja sam siguran da su momci spremni i daće sve od sebe da pobijede” – kazao je Petev i dodao da još nije odredio prvih 11:

Imamo još jedan dan, popodne imamo trening, ja se nadam da će svi koji budu danas na treningu biti na raspolaganju za sutra“.

Zatim se osvrnuo na važnost utakmice i istakao da svaki meč donosi moguća tri boda. 

Svaka utakmica donosi tri boda, mi moramo sutra svim snagama to odraditi i da slavimo pobjedu. Utakmica je mnogo bitna i siguran sam da ćemo odraditi posao i pokušaćemo da trijumfujemo” – izjavio je selektor i osvrnuo se na zdravstveni bilten ekipe:

Radimo svaki dan na tome i nakon današnjeg treninga ćemo vidjeti ko je na raspolaganju za sutra. Ja se nadam da će svi biti spremni za sutra“. 

Na pitanje novinara koliko dobro poznaje selekciju Kazahstana Petev je kazao da ih dobro zna.

Odavno znam reprezentaciju Kazahstana, imam dosta kolega tamo. To je jedna nezgodna ekipa, ali nema lakših protivnika danas, a meni je najbitnije kako ćemo se mi ponašati, naš pristup bez obzira da li je sutra Kazahstan ili Francuska. Sve zavisi od nas, naša budućnost je u našim rukama i sutra idemo odraditi dobar posao” dodao je Petev. 

Golman reprezentacije Ibrahim Šehić rekao je da će probati što prije postići gol i da to nije ista ekipa kao prije deset godina

Svi znamo da nema laganih protivnika. Nije to taj fudbal od prije deset godina, kad odeš i savladaš ih 0:5. Klubovi im redovno igraju u evropskim takmičenjima. Imaju dobrog trenera, svjesni smo da će biti teška utakmica, ali analizirali smo ih dobro. Probaćemo da što prije postignemo gol” – istakao je Šehić. 

Utakmica je na programu sutra u 20.45h na stadionu “Bilino polje” u Zenici. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime