Petrić govorio o potencijalnom odlasku Dijabatea

Trener Partizana, Gordan Petrić, je gostujući u emisiji “Oko” na RTS-u govorio o mogućoj prodaji Fusenija Dijabatea.

Fuseni Dijabate je u dosadašnjem dijelu sezone pokazao da je najveće pojačanje Partizana, a igrama protiv Nice i Kelna je privukao pažnju ovdašnje, ali i evropske javnosti, zbog čega se počelo govoriti i o njegovom potencijalnom odlasku iz Humske u januaru.

“Ako dođe ponuda za Dijabatea, navijači moraju da znaju da imate dvije strane, za i protiv. Kad saberete sve šta dobijate, jer morate da plaćate i igrače i radnu zajednicu… Ja ne znam koliki je Partizanov budžet, ali je jasno da se mora obezbijediti ogromna suma novca” – rekao je Petrić.

Za dovođenje Dijabatea zaslužan je bivši sportski direktor Ivica Iliev, ali nije jedini učestvovao u njegovom cjelokupnom transferu.

“Iliev je pogodio sa dosta igrača, sve što se tiče stranaca je njegova zasluga i zasluga Rusmira kao glavnog skauta i Ivice Kralja koji je doskora bio na čelu skauting službe. Dakle, ta grupa Iliev, Kralj i Rusmir je našla Dijabatea. Ali, bilo je i ranije kvalitetnih stranaca, Leonardo, Rikardo, Natho,…” – rekao je Petrić.

Postavi odgovor