Foto: FK Olimpik Sarajevo/Facebook

Fudbaleri Olimpika u sklopu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriće snage protiv gradskog rivala na “Grbavici”, a trener “Vukova” Slavko Petrović razgovarao je u predstojećem izazovu.

“Mi smo na gostujućoj utakmici protiv Borca pokazali jedno kvalitetno lice za jednu gostujuću utakmicu. Odradili smo je prilično dobro i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Obje utakmice smo igrali u jakom tempu, od početka pa do kraja, igrali smo dobar fudbal, tako da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali. Ekipa Željezničara, koja je kroz ovih nekoliko sedmica doživjela neke neuspjehe će učiniti sve da dođe do tri boda. To uvijek može biti problematično, ako ekipa nešto mora. Sigurno da je lopta sada prebačena na Željezničar koji je, i pored činjenice što u posljednje četiri utakmice ima samo jedan osvojen bod, favorit u ovom duelu, ali mi se ne predajemo. Idemo na Grbavicu da odigramo utakmicu koja može ličiti na ove dvije prethodne, pa da pokušamo iznenaditi Željezničar” – rekao je Petrović, a potom se osvrnuo na potencijalnu prednost Olimpika:

“Psihološka strana puno znači za igrače koji su pod pritiskom i koji su se malo olabavili istog. Mi smo sa pobjedom protiv Slobode rasterećeni i u takvom raspoloženju odlazimo na Grbavicu i tako da je to možda naša mala psihološka prednost. Sigurno je da tamo niko ne može da planira da će uzeti bodove”.

Utakmica Olimpika i Željezničara na programu je u ponedjeljak sa početkom od 17 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime