foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Selektor Srbije Dragan Stojković “Piksi” nakon utakmice u Azerbejdžanu i teško izvojevane pobjede rekao je da su zasluženo pobijedili.

“Najvažnije da smo ostvarili što smo željeli, a to je osvojili tri boda. Znali smo da  će biti jako teško i tako smo se spremali za to. Ekstremno teška utakmica. Da vas ne zavara prvo poluvrijeme u kojem smo dominirali, imali igru i vođstvo. Drugo je pokazalao da stvari mogu da uvijek odu u drugom toku. Želim da čestitam igračima na karakteru i tome što nisu izgubili nadu da možemo do tri boda. Jedno prelijepo veče u Bakuu. Mislim da smo apsolutno zaslužili jer smo pokazali da smo bolja ekipa” – rekao je Dragan Stojković i dodao:

“U svakoj utakmici moramo da igramo ovako. Da pokažemo lice i da se ne predajemo. Predaja ne postoji, ne želim da koristimo tu riječ. Uz dovoljno koncentarcije i borbenosti i vjerovanja. Mislim da je to put kojim moramo ići. Imam veliku satisfakciju sa obziom da igrači dolaze iz teških prvenstava. Pokazali su strahovitu želju. Čestitam im na mentalitetu. Mislim da možemo biti zadovoljni”.

Srbija je nakon tri utakmice prva u grupi sa Portugalom, Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom uz sedam osvojenih bodova.

“Učinićemo sve da ostanemo prvi. Vjerujemo da možemo. To ne može niko da nam oduzme. Danas nismo iznenađeni, znali smo da će biti ovakva utakmica. Uspjeli smo da osvojimo zasluženo tri boda. Ponašanje igrača za svo ovo vrijeme je zaista na visokom nivou. Pokazali su da atmosfera može i te kako da utiče na ambijent. Rezultati dolaze kao rezultat toga. Mislim da su i izmjene doprinijele tome da se ponovo uspostavi igra i naš ritam. Drugi gol je kruna. Mitar ima fantastičan skor” – kazao je “Piksi“.

Sljedeće reprezentativno okupljanje za kvalifikacione utakmice je krajem avgusta, nakon Evropskog prvenstva.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime