Piksi objasnio zbog čega nije ubacio Vlahovića i Jovića: "Bilo je preopasno"

Dragan Stojković “Piksi” je na pres konferenciji poslije remija Srbije protiv Kameruna od 3:3 odgovorio na pitanja o ovoj utakmici.

“Dušan Vlahović nije 100 odsto na svom nivou. Imali smo dvije prinudne izmjene na centralnim bekovima, Miloša Veljkovića i Strahinju Pavlovića. Da pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića bilo je preopasno, jer je Kamerun imao 4 igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni da ovo završimo u svoju korist”objasnio je Dragan Stojković “Piksi”.

Mnoge je takođe interesovala na pres konferenciji Srbije poslije remija od Kameruna da li ovako izgubljeni bodovi (Srbija je u jednom trenutku vodila sa 3:1) utiču na atmosferi u svlačionici.

“Sve je potpuno normalno i mirno. Žalimo za greškama koje su nas koštale povrede. Odigrali smo dobru i interesantnu utakmicu,, stvorili smo nekoliko kolosalnih šansi, dali tri gola. Igrači ne treba da gube glavu, svi osjećamo frustraciju, imali smo utakmicu u rukama, ali smo našim gluposti vratili Kamerun da izbjegne poraz”rekao je Stojković pa dodatno kazao:

“Pričali smo, pružio sam svima ruku, čestitao na onome što su pokazali. Moraju da podignu glavu, jer postoji frustracija zbog gubitka prednosti id 3:1. Najvažnije je da se oporave, biće sastanaka po pitanju video analize, da se ukaže na greške. Ovo je Mundijal. Ti principi odbrane ne smiju da se dešavaju. Potpuno bespotrebno. Teško objasniti. Zato nas i više boli.”

dragan stojković piksi
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kako je naredni, odnosno posljednji izazov Srbije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva duel protiv Švajcarske u petak, Stojković se osvrnuo i na taj duel.

“Moramo prvo da pogledamo tekmu Brazil-Švajcarska, pa ćemo znati na čemu smo. Olako smo danas izgubili dva boda”rekao je selektor “orlova” i dodao:

“Da imamo šanse, imamo. Da su dobre, nisu. Mi Srbi izgleda volimo na teži način. Utakmica je bila spektakularna, šest golova, sigurno dobra za gledanje. To je fudbal, ja ga tako i shvatam. Bili smo za nijansu bolji od Kameruna, ali i oni su pokazali da se nisu predali ni kada su gubili 3:1.”

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor