Piksi odgovorio Vidiću: "Ne može da me ponizi neko kao on, ko ne radi ništa"

Posljednjih dana, pored žrijeba za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj,  fudbalsku javnost u Srbiji “prodrmao” je sukob na relaciji FSS – Nemanja Vidić.

Naime, proslavljeni reprezentativac Srbije i jedan od najboljih štopera u istoriji Mančester junajteda, kritikovao je u mnogome rad FSS-a, a između ostalog rekao je da su selektor Dragan Stojković Piksi i njegov stručni štab da su u posljednje dvije godine prihodovali čak 16.000.000 evra na ime bonusa za plasmane na velika takmičenja.

Upitan je selektor Srbije o tome prije žrijeba u Hamburgu, ali je rekao kako će odgovoriti kad se vrati u Srbiju. On je, u intervjuu za “Sportski žurnal”, poručio da se radi o obmani javnosti i da ništa što je Vidić naveo – nije tačno.

Nije. Ako Vidić izađe sa informacijom gde se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne smije da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare unio u Savez? Nije to državni novac? Mogu tačno da vam kažem koliko smo zaradili, ali čemu to. Postoje poreski organi, tačno se zna koliko smo platili njima. Ne znam da li je Nemanja izmanipulisan, da li postoji grupacija koja ga je navela da kaže tako nešto” – rekao je Stojković u intervjuu za “Sportski žurnal“.

Piksi tvrdi da nije zaradio sporne milione, naglašavajući i Vidićevo neznanje i lošu informisanost. Takođe, među Piksijevim porukama Nemanji Vidiću je i to da je sve ovo mogao da razriješi na Skupštini FSS, čiji je član, a gdje se ne pojavljuje.

Ne može da me povrijedi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsjednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvijek govorio lijepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam prije svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mjesto za tu vrstu pitanja je sjednica Skupština, čije je član” – izjavio je Stojković.

Postavi odgovor