Foto: Daniele Mascolo/Reuters Photo

Trener Milana, Stefano Pioli vjeruje da njegovi igrači trebaju biti ponosni bez obzira na poraz od Juventusa u srijedu rezultatom 3:1.

Rosoneri” su bili bez Zlatana Ibrahimovića, Ismaela Benasera, Sandra Tonalija, Aleksisa Salemakersa, Matea Gabije, Ante Rebića i Radeta Krunića, ali su ipak uspjeli pružiti otpor “Staroj dami“.

Moramo odati priznanje protivnicima što su pronašli put unaprijed. Napravili smo ono što je trebalo, stvorili smo šanse i primili golove, ali postalo je teže nakon što smo drugi put zaostali rezultatski. Pogledaćemo odbrambene situacije i vidjeti gdje se možemo poboljšati, ali ekipa se suočila sa ovom utakmicom hrabro, odlučno i koncentrisano” – rekao je Pioli, “ForzaItalianFootball.

Na pomolu su dobre vijesti za “Rosonere” jer je Pioli potvrdio da će Ibrahimović biti dostupan za njihov meč protiv Kaljarija 18. januara.

Ide mu dobro, a sljedeći test je za tri dana. Vidjećemo što će se dogoditi, uzimamo stvari iz dana u dan. Biće spreman za utakmicu protiv Kaljarija i nadam se da će se do tada vratiti i više igrača. Vidjećemo koje su nam mogućnosti za subotu” – dodao je Pioli.

Milan je zadržao prvo mjesto sa 37 bodova, jednim poenom više od gradskog rivala Intera.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime