Printscreen

Rukometaši iz Demokratske Republike Kongo imali su “vatreno krštenje” na debiju u Egiptu porazom od Argentine, ali osim istorijskog podviga u prvo ime Svjetskog prvenstva i priču dana istaknuo se neobični pivot Gautije Mvumbi koji izgledom neodoljivo podsjeća na penzionisane sportiste sa viškom kilograma, ali to ga nije spriječilo u namjeri da zatrese argentinsku mrežu i to u četiri navrata.

Gautije Mvumbi Tjeri ima 26 godina, a kada je klupska karijera u pitanju nastupa u redovima francuskog drugoligaša Dre, koji tvrde da su njegove fizičke predispozicije ogledaju u visini od 192 centimetra i 110 kilograma. Sudeći po onome što smo vidjeli na meču protiv Argentine djeluje da je navedena kilaža u najmanju ruku upitna, ali to mu očigledno ne predstavlja problem. 

Mvumbi je na već pomenutih četiri gola imao stopostotan učinak, jer za tu brojku trebalo samo četiri promašaja, čime je činio nepremostivu prepreku za argentinske defanzivce. Kako to vole reći ljudi iz sportskih kuloara koji u ovakvim sportistima vide “idole rekreativaca”, može se slobodno reći da je pivot Konga “lagan kao pero”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime