Foto: Printscreen

Bosanskohercegovački fudbaler Miralem Pjanić pred utakmicu protiv Francuske rekao je da su on i saigrači spremni za svjetskog šampiona.

Očekuje nas teška utakmica. Čeka nas favorit grupe i svjetski šampion. Mi smo spremni, znamo otprilike kako ćemo i šta ćemo. Neće biti lako, ali biće sigurno prilika u ofanzivnom dijelu i moraćemo da ih iskoristimo u jednoj ovakvoj utakmici. Nazad se moramo dobro postaviti, moramo svih 90 minuta da se borimo jedan za drugog. Ne smijemo im dati previše lopti niti to da oni stalno kontrolišu. Moramo biti sigurni u sebe. U fudbalu je sve moguće, moraju nas poštovati” – rekao je jasno Miralem Pjanić.

Fudbaleru Barselone će ovo biti 100. nastup u dresu “Zmajeva“.

Nešto važno i značajno za mene. Sutra će moj san postati stvarnost. Kada sam imao 10 godina, hiljadu kilometara sam se vozio da gledam na ‘Koševu’ naš tim. Htio sam da gledam idole i da igram. Želim da ljudi ponosni budu na to. Sutrašnji meč posvećujem ocu, porodici i prijateljima. Svima se zahvaljujem. Mogao bih puno pričati o tome, ali nadam se da će i u budućnosti naša zemlja imati puno pozitivnih trenutaka” – dodao je Pjanić.

Bosna i Hercegovina sutra na “Grbavici” dočekuje Francusku. U korist “Zmajeva” ide susret Ukrajine i Finske koji su remizirali u Kijevu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime