Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images/StarSport
, Poketino favorit za klupu Barselone
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images/StarSport

Maurisio Poketino je prva želja predsjednika Barselone Đosepa Bartomeua da naslijedi Kikea Setijena na klupi ovog kluba.

Iako zvanično još uvijek nije potvrđeno, svi relevantni mediji bliski Barseloni su sinoć prenijeli da je Setijenu uručen otkaz odmah po završetku utakmica sa Bajernom. Isti mediji pišu da je Bartomeuova velika želja dovođenje Poketina na klupu Barselone i da je to njegov posljednji adut u pokušaju da spasi svoju funkciju. Naime, predsjedniku Blaugrane mandat ističe sljedećeg ljeta i ukoliko klub ne ostvari odličan rezultat u predstojećoj sezoni, skoro je izvjesno da će ga neko naslijediti na funkciji prvog čovjeka Barselone.

Bartomeu i Poketino su imali nekoliko sastanaka u prethodnom periodu, a viđeni su i u jednom lokalu kako večeraju zajedno što je bilo više nego dovoljno medijima da posumnjaju u moguću saradnju. Argentinac je sedam godina nastupao za Espanjol, a trenersku karijeru je takođe započeo u ovom klubu. Jednom prilikom je čak izjavio da bi radije radio na farmi nego što bi trenirao Barselonu, aludirajući na činjenicu da su ova dva kluba veliki rivali.

Ipak, nakon što je viđen u društvu Bartomeua ranije tokom ove godine, Poketino je rekao da u životu nikad ne zna šta se može desiti i na taj način je ostavio mogućnost da u jednom trenutku i preuzme vođenje katalonskog giganta.

Sada, kada je izvjesno da će trenerska fotelja biti upražnjena, Poketino će dobiti poziv Bartomeua, a ostaje samo da se vidi da li će bivši trener Totenhema da pogazi riječi iz prošlosti.

3 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime