Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

Fudbalski klub Krupa sve je bliže odluci da napusti Premijer ligu Bosne i Hercegovine, saznaje MeridianSportBH.

U razgovoru sa MeridianSportBH, jedan od rukovodećih ljudi Krupe Dragomir Ilić potvrdio je da se klub nalazi sve bliže odluci da definitivno napusti takmičenje u Premijer ligi.

Kao razloge za takvu odluku Ilić je naveo velika finansijska izdvajanja koja zahtjeva najkvalitetniji rang takmičenja u Bosni i Hercegovini. Kada se na to dodaju novi kriterijumu za stadion, po kojem bi u kanjonu Tijesno morali praviti reflektore i dodatne rekonstrukcije na stadionu, jasno je da su veliki poduhvat za porodicu Ilić u čijem je vlasništvu klub.

Krupa je u drugoj polusezoni bila najprijatnije iznenađenje Premijer lige, gdje su već od otpisane pozicije stigli do sigurne zone dva kola prije kraja.

U kanjonu Tijesno se nadaju da će Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, kao i Fudbalski savez Republike Srpske imati razumijevanja za ovu odluku Krupe ukoliko se desi, te da će od naredne sezone dobiti dozvolu da igraju Prvu ligu Republike Srpske i da neće morati kretati od najnižeg ranga.

Dodatno, tim Krupe će biti značajno podmlađen u narednoj sezoni, bez obzira na rang takmičenja koji se bude igrao.

Odluku o tome ko će popuniti mjesto u Premijer ligi, ukoliko Krupa istupi, donijeće Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Da li će to biti Leotar kao drugoplasirani tim Prve lige Republike Srpske, ili neko drugi, potpuno je odvojeno od odluke Fudbalskog kluba Krupa.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime