takmičarskih
Foto: nfsbih.ba

U četvrtak 17. juna u Sarajevu održaće se žrijeb takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine, objavljeno je na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH.

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završena je prije dvije sedmice, a klubovi i igrači nisu imali mnogo vremena za odmor. U mnogim klubovima pripreme za narednu sezonu su već počele. Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje 17. jula, a prije toga će Borac, Sarajevo, Velež i Široki Brijeg imati nastupe u evropskim takmičenjima.

U prošloj sezoni iz Premijer lige Bosne i Hercegovine ispali su Olimpik i Mladost DK, dok su povratak u najjači rang uspjeli da izbore Posušje i Rudar iz Prijedora.

Odlučeno je da će se narednog četvrtka 17. juna u Sarajevu u 12 h održati i žrijeb takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige. To znači da ćemo tada saznati raspored za narednu sezonu u najjačem rangu bosanskohercegovačkog fudbala.

Naredne sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine takmiče se Borac, Sarajevo, Željezničar, Velež, Zrinjski, Sloboda, Tuzla siti, Široki Brijeg, Krupa, Radnik, Posušje, Rudar Prijedor. Titulu prvaka brani ekipa banjalučkog Borca.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime