Petev
nfsbih.ba

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Irfan Durić u izjavi za Avaz rekao je da će Savez nakon ocjene Ivajlu Petevu, odrediti da li će on ostati selektor “Zmajeva”.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine će zasjedati i sredinom decembra, ali na njemu neće biti odlučeno da li će Ivajlo Petev ostati selektor Bosne i Hercegovine.

Izvršni odbor će donijeti svoj stav nakon analize izvještaja selektora Peteva” – rekao je potpredsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Irfan Durić i dodao:

Teško mi je sada da dajem neki svoj sud, privatno ili službeno. Inače, narednu sjednicu Izvršnog odbora, koja će, sigurno, biti prije odlaska u Ameriku, još nismo ni definisali, a nagovještaja ima“.

Petev, Poznato kada će se odlučivati o sudbini Peteva na klupi Zmajeva
foto: nfsbih.ba

Bosna i Hercegovina 18. decembra u Los Anđelesu igra prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država, a kako to nije standardni UEFA i FIFA termin, tim će činiti uglavnom igrači iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Inače, selektor Petev, koji je pod ugovorom s NSBiH do januara 2023. godine, Bosnu i Hercegovinu je vodio u ukupno 11 utakmica i ostvario dvije pobjede, pet remija i četiri poraza.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime