Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Predrag Danilović je ponovo izabran za predsjednika Košarkaškog saveza Srbije. On je danas na izbornoj sjednici saveza  jednoglasno izabran od strane 31-og delegata, prenosi zvanični sajt ove organizacije.

On se tom prilikom zahvalio članovima upravnog odbora, svim poslovnihm partnerima u protekle četiri godina, te istakao da se u prethodne četiri godine napravilo dosta stvari.

Savez nikad nije bio finansijski stabilniji, naravnom jedan dio zasluga ide državi, drugi dio našim poslovnim partnerima koji su prepoznali naš odličan rad i priključili se našem savezu, a tome u prilog govori da smo potpisali neke neove ugovore i produžili stare” – rekao je Danilović, te nastavio:

“U naredne četiri godine očekuju nas Olimpijske igre i evropska prvenstva. Seniorke su se već kvalifikovale na Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, 3×3 basket reprezentacija je izborila plasman na Igre. Ima stvari koje smo radili dobro, ima i nekih stvari koje u naredne četiri godine možemo da radimo još bolje sa novim upravnim odborom kome ovom prilikom čestitiam. Siguran sam da će biti tako”.

Predrag, Predrag Danilović ponovo izabran za predsjednika Košarkaškog saveza Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Na Danilovićev prijedlog izabrana su četiri potpredsjednika. Ana Joković ostaje potpredsjednik za žensku košarku, Bojan Radun potpredsjednik za finansije i marketing, a Dušan Projović potpredsjednik za takmičenja. Za potpredsjednika muške košarke izabran je Nenad Krstić, koji je naglasio da mu je ukazana velika čast i da je na Košarkaški savez Srbije još kao igrač gledao kao drugu kuću.

Uvijek sam se fenomenalno osjećao igrajući za reprezentaciju, a sada je ovo nešto potpuno drugo, još je jači osjećaj da sam kroz ovu funkciju i dalje dio Košarkaškog saveza Srbije, što mi stvarno imponuje. Još jednom zahvaljujem predsjedniku Predragu Daniloviću, generalno sekretaru Zlatku Boliću i svima ostalima na ukazanom povjerenju” – izjavio je nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije.

Predrag, Predrag Danilović ponovo izabran za predsjednika Košarkaškog saveza Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Za novog predsednika skupštine saveza izabran je Blaž Stojanović, zamjenivši na ovoj funkciji Dragana Gačića. Na prijedlog regionalnih košarkaških saveza, delegati su izabrali četiri člana Upravnog odbora, Darka Karana, Marka Ivanovića, Draganu Kontić i Miodraga Kocića.

Izabran je i novi Nadzorni odbor i Disciplinski sud. Predsjednik Nadzornog odbora je Zoran Kristić, a članovi Radoslav Stefanović i Zoran Gerov. Predsjednik Disciplinskog suda je Vasko Jančić, a članovi Dušan Mitrović, Aleksandar Zarija, Željko Ivetić i Nebojša Ranđelović.

Predrag, Predrag Danilović ponovo izabran za predsjednika Košarkaškog saveza Srbije
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime