foto: nfsbih.ba

Nakon što je “N1objavio prepisku u kojoj se navodi da je jedan menadžer platio mjesto svom igraču u reprezentaciji, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine se oglasio saopštenjem.

Nakon neriješenog rezultata koji je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila u Francuskoj, te prve pobjede nakon dugo vremena, pažnja javnosti se, izgleda planski i namjerno usmjerava na druge stvari a danas i na navodnu prepisku pojedinih menadžera koji ‘kupuju’ mjesto u nacionalnom timu” – počeo je Savez saopštenje, a potom prenio izjavu predsjednika Vice Zeljkovića:

Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazahstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje.

Savez, Predsjednik Saveza odgovorio na optužbe: “Po svemu sudeći smišljena hajka da se naruši atmosfera”
foto: nfsbih.ba

Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe. Naš zadatak je da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme. Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha.

Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko ‘kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji’, mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče. Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bosanskohercegovačkog fudbala”.

Bosna i Hercegovina sutra igra jednu od najbitnijih utakmica u kvalifikacijama, a sigurno je da sve što se dešava oko tima u ovom trenutku ne ide u prilog “Zmajevima“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime