printscreen

Sinoć je u Mostaru održana sjednica Skupštine Veleža, a na njoj riječ je imao između ostalih predsjednik Upravnog odbora Šemsudin Hasić.

Hasić je govorio o brojnim temama, ali posebno je naglasio značaj formiranja Udruženja premijerligaških klubova kao tijela koje će se podjednako boriti za interese svih klubova, te koje će reagovati na nepravde od strane saveza, koje prema mišljenju Hasića stvaraju veliki problem u bosanskohercegovačkom fudbalu.

Velež nije spreman da učestvuje u takmičenju u kojem se unaprijed zna pobjednik. Spremni smo se boriti, te borbe se već vode i mene su koštale značajnih materijalnih sredstava, ali to je svakako nebitno. Uspijevao sam uvijek da kažem ono što mi je na duši, a te su riječi dopirale tamo gdje treba da dopru, jer smo vrlo brzo dobijali kazne, i Velež svoju, a i ja svoju. Mene više ne mogu kazniti, mogu me samo suspendovati. To me neće spriječiti da stvari i dalje nazivam pravim imenom, da lopova nazovem lopovom, a varalicu varalicom.

Kao pojedinac ne možete govoriti ni o čemu u kontekstu Fudbalskog saveza BiH. Kadija te tuži, kadija ti sudi. Zato smo željeli da krenemo sa formiranjem Udruženja premijerligaša, koje bi dalo glas klubovima, no postojalo je mnogo pokušaja da se to minira. Ipak, mogu vas obavijestiti da smo vrlo blizu usvajanja svih akata. Ove sedmice ćemo drugi put poslati zahtjev za formiranje Udruženja premijerligaša, a ako ne dobijemo adekvatan odgovor, Udruženje će svejedno biti formirano i imat će naše ovlaštenje, ingerencije da govori u ime klubova koji su njegovi članovi” – rekao je Hasić, prenosi “Sport1.ba

Velež, Predsjednik Veleža direktan: “Lopova ću uvijek nazvati lopovom, a varalicu varalicom”
Foto: Facebook/Velež

Naravno, predsjednik Veleža dotakao se odabira sudija za utakmice Premijer lige.

Sudije ne smiju više biti birane po kafanama i nekakvim telekonferencijama, gdje se bira ko će koga odstrijeliti. Mora se formirati bubanj, ali automatizovan bubanj u koji ljudska ruka neće imati pristup, jer čim ljudska ruka ima pristup, gotovo je. Cijeli proces mora biti automatiziran. Ne mislim da je ovaj zahtjev prevelik, mislim da je svima koji žele dobro fudbalu u ovoj zemlji opravdan i razuman. Smijem garantovati da to za rukovodstvo Fudbalskog saveza BiH neće biti razuman zahtjev, jer tada oni gube svoju svrhu, ne mogu više iznuđivati, ucjenjivati i slično” – istakao je Hasić.

Hasić je dodao i da Velež neće prezati ni da odustane od takmičenja, ako ono bude neregularno:

Ne treba da vas čudi ako Velež odluči da neće nastaviti prvenstvo. Ja ne želim biti predsjednik kluba i putovati na utakmice ako unaprijed znam da ću tu utakmicu izgubiti. Imali smo iskustvo sudije Gigovića iz Banjaluke, i niz sudija poslije toga, koji su nam skidali glavu. Ni mi, a ni značajan broj klubova u BiH, to ovaj put neće dozvoliti. Stoga bih molio da imate razumijevanje za buduće poteze, pa makar to bilo i u prvom, drugom ili trećem kolu. Nije bitno kada će se stvari desiti, jasno je da će ljudi reagovati na nepravdu kada se nje nakupi dovoljno. Mi ćemo sigurno biti jedan od klubova koji će reagovati na nepravdu“.

Velež je prošle sezone nakon 33 godine izborio nastup u Evropi i u četvrtak će igrati revanš meč protiv Kolerajna u Sjevernoj Irskoj.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime