Printscreen

Predsjednik Željezničara Samir Cerić gostovao je u emisiji “Derbi” i tom prilikom rekao kako vjeruje da će njegov tim pobijediti Sarajevo u gradskom derbiju, a dotakao se i finansija svog tima.

Željezničar za sedam dana u okviru 20. kola Premijer lige dočekuje Sarajevo u novom izadnju “Vječitog derbija“.

Nadam se pobjedi od 2:0 što se tiče derbija, to je ono što mogu poručiti navijačima i stručnom štabu i igračima kojima sam se obratio prije dvije sedmice preko ‘Zuma’. Vjerujem da imamo najjači tim u ligi, najboljeg trenera u ligi, ako ne i u regionu i vjerujem da zajedničkim snagama uz sve ono što nas je zateklo zadnjih mjeseci možemo kroz jednu takvu veoma bitnu pobjedu da izađemo kao pobjednici iz svega ovoga” – rekao je Samir Cerić.

Za biznismena koji je skoro došao na čelo kluba sa “Grbavice” ovo nije izazov, nego projekat.

U kontekstu izazova meni ne trebaju izazovi radi izazova, ja sam u ‘Želji’ vidio veliki potencijal. Naravno, trenutna problematika sa finansijama nam je prioritet, no ne želimo samo da nam gašenje požara i krpljenje rupa bude bitno. Vizija koju sam iznio je nešto na čemu sam od prvog dana ulaska na ovu poziciju krenuo raditi. Uvezivanje kluba sa drugim omladinskim pogonima širom Zapadne Evrope ili svijeta, da ‘Željo’ već ove sezone postane neka vrsta globalnog brenda” – dodao je prvi čovjek Željezničara.

Željezničar nakon prvog dijela sezone “kasni” devet bodova za Sarajevom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime