foto: FKSloboda.ba

Fudbalski klub Sloboda Tuzla sa žaljenjem prenijela je vijest o tome da je legendarni napadač ovog kluba Aleksandar Ivoš preminuo prije dva dana u Novom Sadu u 90. godini života.

Ivoš je jedna od istinskih legendi kluba iz Tuzle i jedan od tvoraca moderne Slobode koja je početkom šeszdesetih godina prošlog vijeka ušla u elitni rang tadašnje Jugoslavije.

Dres Slobode nosio je u dva navrata, od 1961. do 1964. godine, a zatim i 1969. godine kada je i okončao karijeru. Aleksandar Ivoš bio je i direktor “Crveno-crnih“.

Čim mi neko pomene Slobodu ja se naježim jer sam zaista zavolio taj grad i ljude u njemu. Sad kada bi se ponovo rodio pravo bi otišao u Tuzlu. Dres Slobode bio je veoma značajan svi smo ga cijenili i poštovali. Rado se sjećam mnogih igrača, Avdičevića, Šehića, Jusića, Nalića, Geruma, Zadela” – izjavio je Ivoš za knjigu “100 godina Slobode“.

Počivajte u miru naš čika Aco. Porodici i prijateljima FK Sloboda ovom prilikom upućuje najdublje izraze saučešća. Uz vas smo u ovim tužnim trenucima” – napisala je Sloboda na oproštaju od Aleksandra Ivoša.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime