Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport
, Preokret u Sakramentu, Divac zvanično napustio Kingse
Foto: Pedja Milosavljevic/StarSport

Sakramento Kingsi su sinoć zvanično objavili da je Vlade Divac podnio ostavku na sve funkcije u ovoj franšizi. Umjesto njega, prvi čovjek za sva sportska pitanja će postati Džo Dumars.

Iako je dobro obavješteni novinar “Athletica” Sem Amik prije dva dana napisao da vlasnik Kingsa Vivek Ranadive nema namjeru da mijenja Divca čiji ugovor je važio do 2023. godine, stvar se preko noći promijenila. Navodno, Ranadive i Divac su obavili razgovor u četvrtak gdje je vlasnik franšize zahtijevao da Divac ubuduće zajedno sa Dumarsom donosi sve odluke vezane za sastav ekipe, a to se Srbinu nije svidjelo, pa je podnio ostavku na sve funkcije.

Dumars je u Kingse stigao prošlog ljeta i imao je savjetničku ulogu, međutim čini se da je bio spreman da preuzme posao od Divca što će se sada i desiti.

Od 2015. godine, Divac je bio generalni menadžer Sakramento Kingse i u tom periodu ekipa niti jednom nije izborila nastup u doigravanju. Donio je i nekoliko pogrešnih odluka tokom draftova, a najviše mu se zamjera izbor Marvina Beglija prije Luke Dončića 2018. godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime