Protiv publike, protiv svih: Đoković apsolutni vladar Pariza

Novak Đoković je osvojio Masters u Parizu. On je u finalu bio bolji od Gregora Dimitrova nakon dva seta (6:4, 6:3).

Teško je reći da se Novak Đoković prošetao turnirom u Parizu, vjerovatno i neispravno, ali je apsolutno tačno reći da je srpski teniser bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

Prvu brejk loptu na meču u sedmom gemu prvog seta Đoković je iskoristio i poveo sa 4:3. Brzo je to potvrdio svojim servisom, da bi upravo na svoj servis iskoristio drugu set loptu i poveo sa 6:4.

U drugom setu slična priča. Ovaj put je bio peti gem, ali ponovo prva brejk lopta u setu, a ukupno tek druga na meču. Đoković je poveo 3:2, a vrlo brzo i 4:2. Tada je na servis Gregora Dimitrova Đoković mogao doći i do 5:2, ali je Bugarin spasio brejk loptu i smanjio na 4:3. Ponadao se Dimitrov da može i vratiti brejk u sljedećem gemu kada je sa 30:0 došao na 30:30, ali je Đoković sa dva sigurna servisa povećao na 5:3. Došao je tada Đoković do brejk i set lopte, koju je iskoristio i došao do još jedne titule.

Đokoviću je ovo sedma titula na Mastersu u Parizu, čime je dodatno povećao svoj rekord. Srpski teniser će sada i sigurno još jednu godinu završiti kao svjetski broj jedan.

Postavi odgovor