Official logo

Nakon jučerašnje uspješne Skupštine kojom su ozvaničeni novi Upravni i Nadzorni odbor FK Sarajevo, novi većinski nosioci glasačkih prava danas su posljednjom uplatom u visini od milion evra osigurali izmirenje svih zaostalih dugovanja prema svim uposlenicima kluba koja se tiču plata i doprinosa.

Ovim transferom završio se period finansijske neizvjesnosti, te se otvorilo novo poglavlje u kojem će riječ investicije zamijeniti riječ donacije.

“Želimo čist novi početak. Želimo vrhunsku radnu atmosferu svih kojima je klub u srcu. Svjesni smo da kad ljudi imaju neriješena egzistencijalna pitanja, ne daju svoj maksimum. U novoj eri želimo mijenjati politiku poslovanja od donacija za osnovne tekuće troškove do inovativnih ideja i rješenja koja će klub dovesti do samoodrživosti” – ističu Vinsent Tan i Ismir Mirvić.

Kako ističu, pored novca, u klub su uložili i vrijeme i poslovne kontakte i žele da vremenom postane najpoželjniji poslodavac i klub koji će pored očekivanih rezultata na terenu i na poslovnom planu postavljati nove standarde.

“Znamo da za sve treba vrijeme. Zato nakon ovog teškog perioda trebamo da još definišemo neke detalje i ubrzo predstavimo svoju jedinstvenu viziju i strategiju za razvoj kluba. Posebno nam je važno da smo pred derbi riješili veliki finansijski problem, kako bismo u srijedu uživali na tribinama i nadamo se, slavili na domaćem terenu” – kazali su Tan i Mirvić.

Inače, tokom ove sedmice Mirvić će se upoznati sa uposlenicima, prvim timom i stručnim štabom, predstavnicima sponzora i brojnim partnerima kluba. Biće to prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, kao i jačanje timske atmosfere.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime