Rukometni prvoligaš istupio iz takmičenja

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske na elektronskoj sjednici usvojio je molbu Rukometnog kluba Kozara iz Kozarske Dubice da ne igraju u tekućoj sezoni Prve lige.

Klub iz Dubice se nedavno našao u specifičnoj situaciji u kojoj je ostao bez nekolicine prvotimaca i radi toga su bili prinuđeni na ovaj korak i da od rukovodstva Saveza zatraže da ne igraju ovu sezonu, s tim da će takmičenje nastaviti mlađe selekcije.

“Obavještavamo javnost, navijače i simpatizere Rukometnog kluba Kozara da smo juče isključili iz seniorskog tima četiri igrača zbog nedoličnog ponašanja, narušavanja ugleda kluba, ali prije svega zbog nemilih događaja u svlačionici kluba o čemu će javnost biti blagovremeno informisana. Takođe napominjemo da navedeni događaj nema nikakve veze sa omladinskim pogonom našeg kluba već isključivo sa seniorskim timom! Ujedno najstrožije osuđujemo izjave pojedinaca koji su danas na društvenim mrežama iznosili neistinite, neprovjerene i šture informacije kojima su dodatno otežali ionako komplikovanu situaciju vezano za gore navedene nemile događaje” – stoji u saopštenju Kozare od prije nekoliko dana, što je bio i povod za odluku o istupanju iz lige.

Ovom treba dodati da je Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske sa predsjednikom Marinkom Umičevićem na čelu mišljenje o svemu ovom zatražilo i od komesara za takmičenje, Aleksandra Vrhovca.

Kako se navodi, komesar je, između ostalog, predložio članovima UO da se u interesu rukometnog sporta, a prilikom donošenja konačne odluke, treba uzeti u obzir sav doprinos koji je klub iz Kozarske Dubice do sada dao u razvoju mladih igrača kao i samoj popularizaciji rukometnog sporta.

Ovdje je još napomenuo da će u skladu sa Propozicijama takmičenja biti izbrisani svi rezultati RK Kozara u prethodnom periodu.

Postavi odgovor