Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

Bojan Puzigaća igrač je koji je uvršten u najbolji tim decenije Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaler koji je svojim igrama osvojio srca navijača Borca, Sarajeva, Krupe i drugih klubova u kojima je nastupao. Iskusni defanzivac u razgovoru za MeridianSport pričao je upravo o tome, planovima u budućnosti, godini koja je iza nas i Premijer ligi.

Krupa je polusezonu u Premijer ligi završila na 11. poziciji sa 13 osvojenih bodova i dva boda od sigurne zone.

Krupa je mogla puno vise u prvoj polusezoni, na nekim utakmicama stvarno nismo imali sreće, promijenili smo tri trenera i sve je to prouzrokovalo stanje na tabeli, promašili smo jako dobre situacije, nadam se da će se vratiti u drugoj polusezoni“ – rekao je na početku Bojan Puzigaća.

I dan danas svi navijači Sarajeva i drugih klubova u kojima je igrao rado se sjete Bojana Puzigaće. Požrtvovani fudbaler nosio je dresove velikih klubova i u svakom ostavio dubok trag.

To je možda zato što sam uvijek davao sve od sebe na terenu. Najljepše je svakako kod kuće u Borcu zbog porodice, ali nikako ne mogu da zaboravim tri godine provedene u Sarajevu koje će ostati posebne u mom srcu. Imali smo pravu ekipu na terenu i van njega. To pokazuju najbolje rezultati. I sad nekoliko godina poslije imamo našu grupu gdje se svi čujemo. Puno pozdrava za Sarajevo i navijače Sarajeva“ – istakao je Puzigaća.

Puzigaća, Puzigaća: “Najljepše je kod kuće, ali tri godine u Sarajevu će ostati posebne u mom srcu”
foto: fksarajevo.ba

On je nedavno izabran u idealnu postavu Premijer lige u periodu od 2010. godine do 2020. godine, a to je kako kaže priznanje za čitav život:

Drago mi je zbog toga naravno, to je pokazatelj da sam dobro i pošteno radio tokom karijere . Ostaje za čitav život to priznanje. Hvala ljudima koji su glasali. Bilo je jako dobrih igrača, ali eto na moju sreću su izabrali mene“.

Jedan je od najiskusnijih trenutno na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine, a kako kaže fudbalom namjerava da se bavi još dugo godina.

Planiram naravno, fudbal je taj koji mi je sve dao, i želim da nastavim da radim u fudbalu– kaže Puzigaća.

Njegovu Krupu u drugom dijelu očekuje borba za opstanak. Klub je napustilo nekoliko igrača, a očekuju se da u kanjon Tijesno stignu i nova imena.

Imamo fenomenalan odnos u ekipi, drago mi je zbog toga, ekipa je mlađa popunjena sa nama par iskusnijih igrača. Momci su odlični željni da rade i uspiju. Mislim da možemo ostati u Premijer ligi, imamo solidnu ekipu i još uz par pojačanja i dobre pripreme smatram da se može opstati u ligi“ – tvrdi fudbaler Krupe.

Puzigaća, Puzigaća: “Najljepše je kod kuće, ali tri godine u Sarajevu će ostati posebne u mom srcu”
foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

Malo je ljudi kojima će ova godina ostati u lijepom sjećanju zbog brojnih dešavanja u globalnom svijetu, a kakva je ona bila za Bojana Puzigaću on nam je otkrio:

2020. godina kao i za sve je jako teška prouzrokovana virusom korona, prvenstveno sa zdravljem, pa sa ekonomijom, samim tim i našim poslom, najbitnije je da smo živi i zdravi i da je što prije zaboravimo i nadamo se da će nam nova 2021. godina biti puno uspješnija i bolja“.

Za kraj, Puzigaća je poručio svim čitaocima MeridianSporta:

Puno pozdrava za sve, srećna i uspješna Nova godina. Puno zdravlja , sreće i uspjeha“.

Isto želimo i mi, a za više novogodišnjih intervjua i vijesti iz Premijer lige Bosne i Hercegovine ostanite uz naš portal.

Piše: Marko Ivančević

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime