Rahimić i Verlašević najavili duel protiv Sparsa

Bosna Meridianbet će u gradskom derbiju 4. kola Lige BiH igrati protiv Sparsa u gostima.

Meč su za klupsku stranicu najavili trener Dženan Rahimić i igrač Faris Verlašević.

“Slijede nam dvije utakmice protiv Aba 2 ligaša. Prva je protiv ekipe Sparsa. To je vrlo mlada ekipa, koja ima problema sa povredama, ali i dalje vrlo dobra i sigurno će biti teško.

To je ekipa koja voli brzu košarku, sa dosta tranzicije i moraćemo da budemo koncentrisani da ih probamo zaustaviti. Što se tiče nas, neke sitne povrede smo zaliječili, dobro smo trenirali i ja se nadam da možemo odigrati jednu dobru utakmicu” – istakao je Rahimić.

Verlašević je dodao sljedeće:

“Očekuje nas veoma teška utakmica sa vrlo kvalitetnim protivnikom. Ekipa Sparsa je zasigurno jedna od najboljih u našem prvenstvu i oprezno ulazimo u ovaj meč. Oni su jako mladi i igraju dosta brzu kosarku. Moraćemo naći način da odgovorimo na njihov ritam. Predvođeni su sa jako dobrim trenerom koji zna izvući maksimum iz svojih igrača.

Svjesni smo da su prošle sedmice imali dosta problema sa povredama i nadamo se da će biti kompletni pred ovaj gradski derbi. Naša ekipa izgleda bolje nego na početku prvenstva, radimo naporno i nadam se da će se to pokazati u ovoj utakmici. Ovim putem pozivam naše navijače da u što većem broju dođu na Grbavicu i budu naš vjetar u leđa”.

Utakmica je na programu u četvrtak od 17h u Sarajevu u SD Goran Čengić.

Postavi odgovor