Rahimić
NFSBiH

Na današnjoj pres konferenciji NFSBiH pred utakmicu sa Finskom predstavnicima medija obratio se pomoćnik u stručnom štabu selektora Bosne i Hercegovine Ivajla Peteva, Elvir Rahimić. 

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine dva su ključna meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv Finske i Ukrajine. “Zmajevi” će prvo u subotu od 15h na “Bilinom polju” odmjeriti snage sa Fincima, a pred tu utakmicu danas je govorio član stručnog štaba Elvir Rahimić

“Nadam se da će Džeko biti spreman. Stručni štab vjeruje u to, te da se nadamo da ćemo moći računati na njega” – rekao je Rahimić, pa se osvrnuo i na natpise italijanskih medija koji tvrde da će napadač potencijalno odigrati samo jednu od utakmica:

“To su gluposti. Ako bude spreman igraće obje”.

Rahimić je potvrdio i da je naknadni poziv u reprezentaciju dobio Kenan Kodro, fudbaler mađarskog Fehervara, a potom se osvrnuo i na moguće taktičke i formacijske promjene u igri Bosne i Hercegovine: 

“Zavisi od protivnika, želimo odgovoriti na najbolji mogući način. Možda će se mijenjati formacija, a možda ćemo igrati u staroj formaciji u kojoj nam je dobro išlo”.

Pred Bosnom i Hercegovinom je jasna računica. Pobjeda protiv Finske i svaki ishod osim poraza protiv Ukrajine “Zmajeve” vodi u baraž za Svjetsko prvenstvo. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime