Foto: Printscreen

Trener Sautemptona Ralf Hezenhut potvrdio je da bi napadač Deni Ings trebao biti podvrgnut operaciji koljena i da će biti van terena nekoliko sedmica.

Napadač “Svetaca” je loše doskočio na zemlju i udario koljeno u pobjedi protiv Aston Vile, natjeravši trenera da ga zamijeni sa Šejnom Longom. 26-godišnjak je primio medicinski tretman na terenu nakon što se moglo čuti kako viče u agoniji, prije nego što se povukao na klupu gdje se odmarao sa vrećicom leda na koljenu.

Najgora stvar u vezi novog meča je problem sa Ingsom. Čini se da ga nema narednih 4-6 sedmica. Sutra ujutro će ga operisati, njegov izostanak nije dobra vijest” – rekao je Hezenhut, a prenio “HampshireLive.

U klubu su mislili da je povreda slabijeg intenziteta, ali nije bilo tako.

Prva procjena nije bila loša i počeo je juče pomalo trčati, ali je koljeno nakon toga nateklo i imao je bolove pa smo odmah prestali. Ponovo su doktori pogledali i odlučili da ide na operaciju. To je najsigurniji način da imate samo 4-6 sedmica oporavka. To je mala operacija, ali se nadam se da neće biti gore od ovoga” – dodao je trener Sautemptona.

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime