Rendulić: "Ako želiš pobijediti, moraš zabijati golove"

Fudbaleri Zrinjskog odigrali su neriješeno 2:2 protiv Posušja u gostima u okviru 12. kola Premijer lige BiH, a komentar nakon meča dao je trener Plemića, Krunoslav Rendulić.

Krunoslav Rendulić smatra da su njegovi igrači morali nekoliko izglednih prilika u prvom poluvremenu pretvoriti u gol, a osvrnuo se i na igru sa igračem manje, s obzirom da je Tarik Ramić isključen u finišu prvog poluvremena.

“Danas smo utakmicu morali puno bolje riješiti. Jednostavno, tri puta smo promašili prazan gol. Ako želiš pobijediti, moraš zabijati golove. Problem je bio i taj crveni karton Ramića, gdje smo ostali s igračem manje. U drugom poluvremenu nismo možda ni mogli više, jer smo bili prisiljeni na defanzivu. Posušje je u drugom poluvremenu imalo inicijativu i dvije ozbiljne šanse, a imali smo i mi preko Ćužea gdje je golman izuzetno reagovao. Na kraju, podjela golova” – rekao je Rendulić, pa nastavio:

“Posušje je mnogo dobra ekipa, mnogo bolja ove sezone, što su i demonstrirali dva puta protiv nas. Nama je ovo četvrta utakmica u 12 dana, što nije lako, ali dobro. Na kraju moramo biti zadovoljni jer smo 45 minuta igrali sa igračem manje. Što se Ramića tiče, on je mlad igrač i reagovao je onako kako nije htio. Zasluženo je dobio crveni karton, ali ne treba ga sad osuđivati, jer se takve stvari jednostavno događaju. Protokom vremena će sigurno biti iskusniji i pametniji i neće reagovati na takve stvari”.

Zrinjski naredne sedmice očekuje utakmica Kupa BiH protiv Čelika, a nakon toga će ugostiti ekipu Tuzla sitija.

Postavi odgovor