Rendulić: "Nismo zaslužili ništa drugo sem poraza"

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić rekao je nakon poraza od Posušja da su loše ušli u meč i da su zaslužili poraz. 

Posušje je trijumfovalo sa 1:0, a Rendulić je naveo da se već na zagrijavanju vidjelo da nema dovoljno energije u njegovom timu.

“Prije svega čestitke ekipi Posušja na pobjedi, mi nismo bili pravi od zagrijavanja. Već tada se vidjelo da je energija loša, jednostavno kad uđeš bez energije ne možeš ništa ni očekivati. U drugom poluvremenu kada nešto hoćeš, želiš onda to više ne ide. Kada uđeš onako kako smo mi ušli ne zaslužuješ ništa drugo nego poraz” – kazao je Rendulić i dodao:

“Bilo je kroz analizu jasno da Posušje nije tim od prošle godine, da je puno bolji, čvršća, kvalitetnija ekipa i mi nismo bili pravi i to smo platili porazom. Ono što je dobro da je prvenstvo na početku, pa imamo vremena ispraviti stvari. Ne možemo svaliti na virozu, danas nismo bili pravi, bili smo loši. Sve je danas bilo brigo moja pređi na drugoga, neću ja, ti ćeš i onda kada ne preuzimaš odgovnost i ne postaviš se kako treba normalno je da izgubiš. Nikad nije dobro izgubiti, jednostavno se moramo čupati na najtežem mogućem protivniku. Nadam se da će ovo biti izolovan slučaj i ako uđemo protiv Sarajeva kako treba, kvalitet će izaći na površinu”.

Zrinjski će ovog vikenda gostovati Sarajevu u meču sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor