Foto: KK Bošnjak Hadžići/Facebook

Bošnjak iz Hadžića je ovogodišnji šampion Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, što znači da će od naredne sezone biti učesnik najvišeg ranga domaćeg šampionata. Amir Rešidović, njihov trener, za MeridianSportBH je govorio o velikom uspjehu svog tima.

Bošnjak je u finalu sa 2:0 u pobjedama savladao ekipu Živinica, a istim rezultatom su u polufinalu pobijedili Igman.

“Na početku sezone smo ušli da napravimo što bolji rezultat i da igramo što stabilnije s obzirom na epidemiološku situaciju. Kada smo krenuli negdje u avgustu, niko nije razmišljao o ovakvom ishodu, međutim postigli smo najbolji mogući rezultat. Liga se završila u najkraćem mogućem roku jer smo polufinale i finale dobili sa 2:0. Virus korona nije zaobišao ni nas, ali smo prevazilazili te stvari, nismo odgađali mečeve, držali smo kontinuitet i tako pravili rezultat. Kako je ekipa igrala, iz utakmice iz utakmicu je to izgledalo sve bolje i bolje, te smo na kraju prezadovoljni, ne samo mi, nego i cijela lokalna zajednica. Imali smo nosioce igre sa iskustvom, nismo bili tako bezazleni, ali realno, nismo razmišljali o prvom mjestu” – rekao je Rešidović, pa dodao:

“Zagovornik sam ideje da igrači koji su stvorili ovaj uspjeh ostanu tu i da se dovedu dva ili eventualno tri pojačanja. Njima će to biti nagrada i satisfakcija za sve što su uradili, to je za mene trenutno jedino realno. Za kraj, zahvalio bih se opštini i načelniku na svestranoj pomoći, kao i dvorani na svim uslovima i velikom broju ustupljenih termina”.

Ove sezone iz Lige BiH ispada jedan klub, a to će biti Kakanj, dok će pored Bošnjaka u prvi rang domaćeg šampionata ući i pobjednik Prve lige Republike Srpske.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime