Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

47 utakmica, 55 golova, 10 asistencija i tri trofeja, to je bilans Roberta Levandovskog u protekloj sezoni sa Bajernom iz Minhena. Poljski napadač ističe da prostora za napredak uvijek ima.

Smatran najpotpunijim brojem devet na svijetu, Levandovski je ostavio iza sebe ostale igrače u prošlom mandatu, a bio je nezaustavljiv za odbrane kako u Njemačkoj, tako i širom Evrope.

Osjećaj u ovom trenutku je nevjerovatan, nikada prije nisam osjetio nešto slično. Shvatite da je naporan rad koji je ulagan više od 20 godina, konačno nagrađen. Osjećam se jako dobro, takve mi nagrade puno znače. Fudbal je timski sport, ali takve pojedinačne nagrade pokazuju da se rad koji svakodnevno ulažete isplati na kraju” – rekao je Levandovski za “Goal.

Poljak na prvo mjesto stavlja važnost ekipe i da je tim iznad pojedinca.

Za mene je važno koliko pehara osvajamo. To je ono što tražim, jer bez timskih trofeja sve individualne nagrade ne vrijede puno. Ako mi moji ciljevi pomažu u osvajanju najsjajnijih odličja za ekipu, tada je idealno. Međutim, moram takođe reći da ne samo da ciljevi imaju glavnu ulogu, već i asistencije. To promoviše timski duh” – zaključio je poljski golgeter.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime