Rožman zadovoljan trijumfom, ali ne i igrama u gostima: "Naći ćemo formulu i za to"

Trener Sarajeva, Simon Rožman, govorio je na pres konferenciji nakon pobjede protiv GOŠK-a sa 3:0 u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Simon Rožman se zahvalio navijačima koji su po ovako hladnom vremenu. Sarajevo je do pobjede došlo u drugom poluvremenu, kada su “pali” svi golovi, pa je Rožman uporedio taj dio igre sa prvih 45 minuta.

“Čestitke igračima na pobjedi, sigurno je ovo bitna utakmica u nekom takmičarskom smislu. Zahvalio bih se i navijačima što su došlo po ovako hladnom vremenu i pružili nam podršku. Što se utakmice tiče, nekako smo nervozno odigrali prvo poluvrijeme. Prebrzo smo tražili neka rješenja u završnici. Na poluvremenu smo se nekako smirili, dali smo gol u pravo vrijeme i otvorilo nam se više šansi gdje smo iskoristili svoj kvalitet. Zadovoljan sam sa pobjedom, mislim da je zaslužena” – počeo je Rožman, pa je govorio o problemima koje je Sarajevo ove jeseni imalo na gostovanjima:

“Nije sve bilo idealno, ali na kraju ove godine idemo sa Koševa sa jednim jako dobrim skorom. Jako malo golova smo primili. Na gostovanjima još nismo na nivou na kojem bismo željeli biti, ali ćemo naći formulu za to. Nije tu bilo nekih taktičkih grešaka, već je bio problem u pristupu, da ne kažem jednu grdnu riječ na ‘p’ koja opisuje kako smo igrali. Svjestan sam da su oni to razumjeli i vjerujem da ćemo na zadnjoj utakmici pružiti mnogo više nego na posljednjoj gostujućoj utakmici”.

Odgovorio je Rožman na pitanje da li će im prijati zimska pauza.

“Nikada nisam sebičan, takav je kalendar i to moramo poštovati. Što se tiče toga da kući igramo dobro je jedna pozitivna stvar, a bilo je tu i razočarenja kako smo na nekim gostujućim utakmicama igrali. Šta je tu je, pauza će sigurno dobro doći, da se prebrojimo, pripremimo i fizički podignemo te da napravimo ekipu koja će biti spremna za sve što nas čeka u narednih šest mjeseci” – rekao je Rožman, pa je govorio i o timu za današnju utakmicu gdje nije bilo nekih standardnih prvotimaca:

“Danas su u postavi bili oni na koje se računa, koji su u ovom momentu bili najbolji. Vidjeli ste i sami da pružamo priliku mlađim igračima, tako da je to neka osnovna strategija za dalje”.

Kaže da prati rad Gjorgija Gulijašvilija, koji je na pozajmici u Veležu.

“Nije samo on u pitanju, ima tu još nekoliko igrača na ‘meti’. Slažem se da je Gulijašvili u jako dobroj formi i na kraju prvenstva ćemo početi priču o tome te slagati ekipu za narednu polusezonu” – kazao je Rožman.

Sarajevo u posljednjem kolu očekuje teško gostovanje kod aktuelnog šampiona BiH, ekipe Zrinjskog.

Postavi odgovor