Foto: Rukometni savez BiH / Facebook

Rukometni savez Bosne i Hercegovine izdao je saopštenje uoči početka Evropskog rukometnog prvenstva, na kojem će nastupiti i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Iz krovne kuće bosanskohercegovačkog rukometa poručili su da će protiv pojedinaca biti podnesene krivične prijave zbog lažnog predstavljanja na društvenim mrežama, a saopštenje Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine prenosimo u cijelosti:

”Utakmicom protiv Švedske večeras za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine počinje Evropsko prvenstvo. Našim rukometašima i stručnom štabu želimo mnogo sreće u večerašnjoj, te u naredne dvije utakmice. Uoči večerašnjeg duela, dužni smo da obavijestimo javnost da se uvijek u toku okupljanja reprezentacije pojedinci pokušavaju predstaviti na društvenim mrežama kao zvanične stranice. Kao što ste dosad primijetili, posebno na ovom okupljanju, jedini zvanični profili na društvenim mrežama su oni na kojima možete pronaći zvanične izjave čelnika RSBiH, stručnih štabova svih reprezentacija i igračica i igrača BiH. Zbog toga molimo medije, naše sugrađane, sve ljubitelje i navijače rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine da kao jedine relevantne stranice na društvenim mrežama uzimaju one na kojima su zvanične izjave i zvanični dokumenti Rukometnog saveza BiH, a to su:

FACEBOOK: www.facebook.com/ruksavezbih

INSTAGRAM: www.instagram.com/rukometnisavezbih

TWITEER: twitter.com/savezbih

Za sve ostale stranice, koje se predstavljaju kao zvanične, ne odgovaramo. Protiv pojedinaca, koji vode lažne stranice rukometne reprezentacije BiH i Rukometnog saveza BiH bit će podnesene krivične prijave u KS i TK, zbog lažnog predstavljanja. Rukometni savez BiH podnio je i zahtjeve za verifikacije stranica na društvenim mrežama, te vjerujemo da ćemo iste uskoro dobiti, a pojedincima, koji se lažno predstavljaju, neka je na čast što obmanjuju javnost, ali će za isto odgovarati i pred nadležnim organima”  stoji u saopštenju.

Sve izvještaje sa utakmica Evropskog prvenstva, kao i izjave uoči i poslije utakmica, rekapitulaciju mečeva sa poznatim rukometnim stručnjacima moći ćete pratiti NA NAŠEM PORTALU. Podsjećamo, reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi meč Evropskog prvenstva igra večeras protiv reprezentacije Švedske, sa početkom od 20:30h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime