Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

Košarkaši Kaknja sutra će u gostima igrati protiv ekipe Proma u okviru 12. kola Lige Bosne i Hercegovine.

Uoči ovog susreta trener Kaknja Benjamin Šabić je za MeridianSport istakao da je ligaška pauza od dvije nedjelje njegovom timu prijala da se saniraju povrede pojedinih igrača.

Sa igračima koji nisu bili povrijeđeni, odradili smo kvalitetno sedmicu baziranu na fizičkoj pripremi. Pozabavili smo se odbranom što i te kako moramo popravljati za naredne utakmice. Dobro nam je poslužila kup utakmica, veoma čvrsta i kvalitetna utakmica, osjetio se napredak u igri i kako smo bili kompletni bilo je mnogo lakše. Meč je bio do kraja neizvjestan i tek zadnjih 90 sekundi je odlučen” – naveo je Šabić.

Mladi strateg je govorio i osvom novom protivniku iz Donjeg Vakufa, dodajući da rade odlične stvari na domaćem parketu.

Nisu dopuštali ni najjačim ekipama da se prošetaju kroz Promo Arenu. Svjesni smo da moramo uložiti svoj maksimum da učinimo utakmicu neizvjesnom i pokušamo doći do dva boda. Mislim da pod košem imamo dobre prednosti, kao na centarskoj liniji, tako i od krila koji mogu odigrati kvalitetno na postu. Ključ meča će biti odbrana. Zaustavljanje Vilsona i Vejda sa loptom, igraju dosta nepredviđeno i ostali ih dobro prate” – nagalasio je Šabić, te nastavio o tome da li će biti promjena u sastavu:

Za kup smo bili svi oporavljeni i zdravi, ali poslije utakmice Fazić je opet prijavio problem oko skočnog zgloba, tako da je njegov nastup pod upitnikom“.

Utakmica Promo – Kakanj na programu je sutra sa početkom u 17:00 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime