Trener Sarajeva Goran Sablić nakon ispadanja iz Evrope od Milsamija i poraza na “Koševu” izvinio se navijačima.

Nažalost, nismo uspjeli ostvariti pobjedu i proći u drugo kolo Lige konferencija. Otvorili smo meč jako nervozno i podlegli imperativu i ovom prekrasnom ambijentu od strane navijača. Nismo imali mirnoću i nisu se držali onog plana koji smo dogovorili. U drugom dijelu smo mijenjali i formaciju, ali jednostavno smo sterilni prema naprijed” – rekao je Sablić u uvodu, te nastavio:

Nemamo dubinu, nemamo agresiju i ne možemo da izvršimo dobar grupni presing. Kad imamo loptu u nogama sve stane u toj zadnjoj trećini. Prolaz smo trebali ostvariti u prvoj utakmici gdje smo bili dominantniji, ali nismo realizovali šanse. Imali smo ih i danas možda 2-3, ali nedovoljno. Na nama je da spustimo glave. Trebamo kompenzovati manjak kvalitete radom“.

Sablić, Sablić: “Ovo što su momci pružili je blizu njihovog maksimuma, kasnimo mjesec dana u svemu” (VIDEO)
printscreen

Nakon meča protiv Milsamija, Sablić nije krio ni zabrinutost za nastavak sezone:

Nikad nije ovo ugodno, jednostavno cijela situacija. Ne bih sad to poticao da shvatite to kao alibi, ali ovo što su momci pružili je blizu maksimuma njihovog. Situacija je takva kakva je, pokušavamo se osnažiti naprijed. Kasnimo barem mjesec dana u svemu. Zabrinut sam, apsolutno smo gore dominirali i iskreirali 5-6 ozbiljnih situacija i nismo to realizovali.

Kako ne bih bio zabrinut, ali to je stanje koje jeste. Ne možete iskočiti iz kože. Nemam igračima zamjerki što se tiče odnosa na treningu, ali veliki odliv igrača i manjak utakmica. Ima toga oho-ho. Ako želite voditi ili igrati za Sarajevo treba dignuti glavu i trpiti kritike. Podmetnuti leđa i raditi što jače, to je naša stvarnost. Nismo bili adekvatno pripremljeni za bilo kakve utakmice“.

Za kraj, trener Sarajeva se izvinio navijačima za poraz i ispadanje:

Izvinjavam se navijačima za ovo, radiću maksimalno. Uprava zna na kojim pozicijama se trebamo pojačati“.

Sarajevo prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine otvara protiv Tuzla sitija na “Koševu“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime